Tisno datira iz šesnaestog stoljeća. Nalazi se djelomice na kopnu, a djelomice na otoku Murteru koji je s kopnom povezan pomičnim mostom i opasano je borovom šumom i morem. Upravo lokacija Tisno čini jedinstvenim – Tisno pruža rijetku kombinaciju prirodnih ljepota i modernih sadržaja.

Mali restorani smješteni uz obalu zadovoljit će sve ukuse, od onih koji traže mediteransku ili srednjoeuropsku kuhinju do onih koji traže fast food. Na tradicionalnoj tržnici dostupni su domaći proizvodi po povoljnim cijenama. Noćni život potražit ćete u obilju barova i kafića.

Aktivni odmor - dostupne aktivnosti uključuju jedrenje, kajak, ronjenje, najam motornih brodova, ribolov, vožnju biciklom, trekking i razne aktivnosti primjerene djeci.

Vez za male i srednje brodove dostupan je unutar mjesta, dok su dvije nautičke marine udaljene samo desetak minuta vožnje automobilom.

Tijekom ljeta Tisno je domaćin niza koncerata, kulturnih događaja i glazbenih festivala. Više informacija dostupno je na ovoj poveznici (link Garden festival i TZ Tisno).

Murter pruža pogled na Nacionalni park Kornati (dostupan brodom), dok je Nacionalni park Krka udaljen samo dvadesetak minuta vožnje automobilom.

Zadar i Split lako su dostupni autobusom i automobilom.

 

Lujini dvori 2016.